Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal de tenen los van de halve bol knoflook, pel en halveer in de lengte.
Maak met een puntig, scherp mesje 20 inkepingen van 4 cm diep en 1 cm breed in de bovenkant van de rollade. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukjes van 3-4 cm. Vul de inkepingen in de rollade met de knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade met peper en zout.
Verhit de boter en olie in de ovenvaste braadpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het netje en snijd in plakken.
Rollade met kruiden en knoflook
Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees.
- bereidingstipJe kunt de rollade 1 dag van tevoren voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en ga verder met stap 3.
- variatietipRollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood.
Rollade braden
Instructievideo - 04:52 min.
Rollade met kruiden en knoflook
Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees.
hoofdgerecht
6 personen
290 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal de tenen los van de halve bol knoflook, pel en halveer in de lengte.
Maak met een puntig, scherp mesje 20 inkepingen van 4 cm diep en 1 cm breed in de bovenkant van de rollade. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukjes van 3-4 cm. Vul de inkepingen in de rollade met de knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade met peper en zout.
Verhit de boter en olie in de ovenvaste braadpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het netje en snijd in plakken.
bereidingstip:Je kunt de rollade 1 dag van tevoren voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en ga verder met stap 3.
variatietip:Rollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
600 g varkensfiletrollade
½ bol knoflook
7½ g verse rozemarijn
7½ g verse tijm
50 g ongezouten roomboter
4 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan