Salade met tilapiafilet

240 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Tilapiafilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap. Vis ca. 15 min. laten intrekken. Intussen knoflook pellen en fijnsnipperen. Peper wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Tilapiafilets droogdeppen met keukenpapier. In koekenpan 3 el olie verhitten en tilapiafilets in 3 à 4 min. licht bruinbakken. Halverwege keren. Op keukenpapier laten uitlekken. Komkommer, paprikablokjes en uiringen uit slapakket nemen, sla tot gebruik afgedekt in koelkast leggen. Laurierblaadje en pimentkorrels uit inmaakkruiden nemen, pimentkorrels met bolle kant van lepel pletten. In pan azijn aan de kook brengen. Knoflook, peper, paprika, ui, laurier en pimentkorrels ca. 3 min. zachtjes koken (= marinade). Komkommer met rest van olie door marinade scheppen en over vis verdelen. Vis afgedekt ca. 24 uur in koelkast zetten.

  2. Laurier uit marinade verwijderen. Sla over vier borden verdelen. Cherrytomaatjes halveren en op sla leggen. Tilapiafilets op sla leggen. Groenten en marinade over vis verdelen. Serveren met stokbrood.

Salade met tilapiafilet

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig