Worteldip met pitatriangels

245 kcal

(Voedingswaarden)

33 min. bereiden / 1 uur wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Wortels schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. In pan met weinig water en zout wortel in ca.10 minuten gaarkoken. Afgieten en overdoen in keukenmachine. Knoflook, 1 theelepel sambal, 2 theelepels komijn en 1 theelepel koriander toevoegen en pureren. Beetje bij beetje citroensap en 3 eetlepels olijfolie erdoor mengen tot smeuïge puree ontstaat. Op smaak brengen met zout en peper. In ondiepe schaal scheppen. Laten afkoelen en minstens 1 uur laten staan. In kommetje rest van sambal, komijn, koriander en olijfolie door elkaar roeren. Pitabroodjes overlangs halveren en snijvlakken bestrijken met kruidenolie. Elke helft in 6 puntjes snijden.

  2. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Broodpuntjes onder grill in 1 à 2 minuten goudbruin roosteren. Wortelpuree garneren met veldsla en olijven. Pitatriangels erbij serveren.

Worteldip met pitatriangels

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig