Kip tikka massala

320 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit 3 el olie in een wok en bak de ui in 6 min. goudbruin. Rasp ondertussen de gember en bak samen met de knoflook nog 2 min. mee. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, cayennepeper en het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee. Doe de tomaten erbij en bak 3 min. Schep 1 el kookyoghurt erbij en roer tot deze door het uienmengsel is opgenomen. Herhaal dit 3 keer. Voeg 300 ml water en zout naar smaak toe. Laat 10 min. zachtjes koken.

  2. Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de rest van de olie en gril in 5 min. gaar. Keer halverwege.

  3. Voeg de rest van de kookyoghurt en de kip toe aan de saus. Verwarm 1 min. en bestrooi met de verse koriander. Lekker met gele rijst en spinazie.

Kip tikka massala

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig