Rode-bietenstamppot met spek

Binnen een half uur op tafel, deze Hollandse stamp met bietjes en een speklapje.

620 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de speklapjes in 15 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Laat het bakvet in de pan.

  3. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Fruit 2 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bietjes toe en bak nog 4 min. mee.

  4. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op (per 4 personen). Doe de aardappelen met het kookvocht terug in de pan en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de ui, bietjes en rucola erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de stamppot over de borden. Serveer met de speklapjes.

  • vegatipVervang de speklapjes door 200 g vegan spekreepjes (per 4 personen). Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.
  • Rode-ui-bietenstamp met spek

    Instructievideo - 01:50 min.

Rode-bietenstamppot met spek

Binnen een half uur op tafel, deze Hollandse stamp met bietjes en een speklapje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig