Banaan met ijs

475 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster het kokos in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe ondertussen het bakmeel, de suiker en 1 mespunt zout in een kom. Splits het ei en voeg de eidooier samen met het mineraalwater toe. Roer met een garde tot een glad beslag. Klop het eiwit stijf met de mixer en spatel voorzichtig door het beslag.

  2. Pel de bananen en halveer ze in de lengte en de breedte zodat u van elke banaan 4 gelijke stukken hebt. Dompel ze in het beslag.

  3. Verhit de olie in een wok. Test met een stukje brood of de temperatuur goed is. Dat is het geval als het brood bij aanraking met de olie direct begint te bruisen. Te hete olie gaat walmen.

  4. Neem de bananen met een vork uit het beslag en frituur per 3 of 4 stuks in ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met een bolletje ijs ernaast en bestrooi met het geroosterde kokos.

  • Frituren

    Instructievideo - 01:34 min.

Banaan met ijs

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig