Ricottarollade

320 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur bereiden / 10 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Roer de ricotta los met het rasp, paneermeel, de knoflook, de helft van het basilicum, peper en zout.

  2. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door, maar laat de helften aan elkaar zitten. Bestrooi de binnenkant met peper en zout en verdeel er de helft van het ricotta-mengsel over. Duw de helften tegen elkaar en bind het vlees op met keukentouw. Bestrooi met peper en zout en bestrijk met de rest van het ricottamengsel.

  3. Doe de olie in de braadpan en leg de rollade erin. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en bak het vlees ca. 40 min. Bedruip halverwege met het bakvet.

  4. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het touw en snijd in plakken. Snijd de geraspte citroen in parten. Serveer de rollade met de citroen en rest van het basilicum.

  • Rollade braden

    Instructievideo - 04:52 min.

Ricottarollade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig