Kook het granaatappelsap in een steelpan tot 1/3 in.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal. Bestrooi de kip met peper en zout. Bestrijk met 1/3 van het ingekookte sap. Verdeel 75 g boter in klontjes over de kip. Zet in de oven en bak in ca. 1 1/2 uur gaar. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de kardemom, kaneel en koriander 1 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van het ingekookte sap toe en verwarm nog 2 min. Serveer bij de kip. Lekker met rijst en gegrilde aubergine.
Kip met granaatappelsiroop
Kip met granaatappelsiroop
hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
50 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Kook het granaatappelsap in een steelpan tot 1/3 in.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal. Bestrooi de kip met peper en zout. Bestrijk met 1/3 van het ingekookte sap. Verdeel 75 g boter in klontjes over de kip. Zet in de oven en bak in ca. 1 1/2 uur gaar. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de kardemom, kaneel en koriander 1 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van het ingekookte sap toe en verwarm nog 2 min. Serveer bij de kip. Lekker met rijst en gegrilde aubergine.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 fles granaatappelsap
1 hele kip
100 g boter
1 tl kardemompoeder
½ tl gemalen kaneel
1 tl gemalen koriander
1 bakje walnoten
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm