Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle uien in 10 min. lichtbruin en zacht. Schep in de vorm.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de vorm met het deeg. Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in stukjes. Voeg de kaas, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien.
Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.
Quiche met uien & gorgonzola
Een hartige taart met gesmolten Gorgonzola. De verschillende soorten ui maken er een vrolijk geheel van.
- variatietipVlees erbij? Bak 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) uit. Voeg de ui toe en bak 8-10 min. Verdeel het mengsel over het deeg.
Bakvormen bekleden
Instructievideo - 02:06 min.
Quiche met uien & gorgonzola
Een hartige taart met gesmolten Gorgonzola. De verschillende soorten ui maken er een vrolijk geheel van.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008091_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
755 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak alle uien in 10 min. lichtbruin en zacht. Schep in de vorm.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de vorm met het deeg. Klop de eieren los met de slagroom. Snijd de kaas in stukjes. Voeg de kaas, kruiden, peper en zout toe. Schenk over de uien.
Bak in 35-40 min. goudbruin en gaar.
variatietip:Vlees erbij? Bak 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) uit. Voeg de ui toe en bak 8-10 min. Verdeel het mengsel over het deeg.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 plakjes diepvries bladerdeeg
3 rode uien
3 uien
2 el traditionele olijfolie
4 middelgrote eieren
250 ml verse slagroom
150 g gorgonzola
2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 26 cm)