Gehaktbal met rodekool

715 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng het gehakt met het ei en paneermeel en breng royaal op smaak met peper en zout. Vorm er met vochtige handen 4 ballen van. Verhit 30 g boter in een braadpan en bak de gehaktballen in 3 min. rondom bruin. Laat op laag vuur in 20 min. gaar worden. Keer regelmatig.

  2. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de kool. Halveer in de lengte en snijd de witte stronk aan de onderkant eruit. Snijd de kool in dunne reepjes. Stoof met het appelsap en de kruidnagels 15 min. op laag vuur. Breng op smaak met zout.

  3. Verhit ondertussen 30 g boter in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 12 min. goudbruin. Serveer de gehaktballen met de rodekool en aardappelpartjes. Lekker met mosterd.

  • Kool snijden

    Instructievideo - 01:26 min.

Gehaktbal met rodekool

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig