Verwijder de zaadlijsten en steel van de paprika's en rode peper. Snijd de paprika's en peper grof. Snijd de tomaten in stukken en de ui in kwarten. Schil de komkommer en snijd in stukken. Maal de paprika, rode peper, knoflook, tomaat, ui en komkommer fijn in de blender.
Snijd de korsten van het brood. Week het brood 10 sec. in het water en knijp uit. Doe met de azijn en olie bij de groenten in de blender. Maal nog 30 sec. Voeg een paar el water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen of glazen. Garneer met de garnalen en peterselie.
Oranje gazpacho
IJskoud lunchgerecht vol groenten, deze oranje gazpacho. Heerlijk voor een zomerse dag.
- bewaartipJe kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meenemen? Bewaar de soep in een thermosfles. Daarin blijft hij koud.
Gazpacho maken
Instructievideo - 05:02 min.
Oranje gazpacho
IJskoud lunchgerecht vol groenten, deze oranje gazpacho. Heerlijk voor een zomerse dag.
voorgerecht
6 personen
210 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten en steel van de paprika's en rode peper. Snijd de paprika's en peper grof. Snijd de tomaten in stukken en de ui in kwarten. Schil de komkommer en snijd in stukken. Maal de paprika, rode peper, knoflook, tomaat, ui en komkommer fijn in de blender.
Snijd de korsten van het brood. Week het brood 10 sec. in het water en knijp uit. Doe met de azijn en olie bij de groenten in de blender. Maal nog 30 sec. Voeg een paar el water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout. Zet minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
Snijd de peterselie fijn. Verdeel de soep over kommen of glazen. Garneer met de garnalen en peterselie.
bewaartip:Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Meenemen? Bewaar de soep in een thermosfles. Daarin blijft hij koud.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 rode paprika
2 gele paprika's
1 rode peper
2 tomaten
1 ui
2 tenen knoflook
½ komkommer
1½ sneetje casinobrood
100 ml kraanwater
4 el rodewijnazijn
100 ml olijfolie extra vierge
10 g verse platte peterselie
100 g verse Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
blender