Kerf een kruisje in de onderkant van de tomaten. Doe in een pan, schenk er het kokende water overheen en laat de tomaten 20 sec. staan. Schep uit het hete water in een bak met ijskoud water. Giet af en pel de velletjes eraf.
Snijd de rode ui in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ¾ van het vruchtvlees in grove stukken. Snijd de rest van de paprika in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd ¾ van de komkommer in plakken van ca. 2 cm. Halveer de rest van de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de peterselie grof.
Doe de ontvelde tomaten, ui, knoflook, grove stukken paprika (hou de blokjes apart) en plakken komkommer (hou de blokjes apart), peterselie, de helft van de olie en de rodewijnazijn in de blender en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 4 uur in de koelkast om ijskoud te worden.
Schenk de soep in 4 glazen (per 4 personen) en bestrooi voor het serveren met de blokjes komkommer en paprika. Besprenkel met de rest van de olie.
Gezonde gazpacho
Warme avond = koud soepje! Heb je goed bekeken met deze gazpacho.
- combinatietip Lekker met tabasco voor wat extra pit.
- bewaartip Je kunt de gazpacho 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Ook lekker om mee te nemen naar een picknick.
Gezonde gazpacho
Warme avond = koud soepje! Heb je goed bekeken met deze gazpacho.
voorgerecht
4 personen
190 kcal
20 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Kerf een kruisje in de onderkant van de tomaten. Doe in een pan, schenk er het kokende water overheen en laat de tomaten 20 sec. staan. Schep uit het hete water in een bak met ijskoud water. Giet af en pel de velletjes eraf.
Snijd de rode ui in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd ¾ van het vruchtvlees in grove stukken. Snijd de rest van de paprika in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd ¾ van de komkommer in plakken van ca. 2 cm. Halveer de rest van de komkommer in de lengte en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de peterselie grof.
Doe de ontvelde tomaten, ui, knoflook, grove stukken paprika (hou de blokjes apart) en plakken komkommer (hou de blokjes apart), peterselie, de helft van de olie en de rodewijnazijn in de blender en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet minimaal 4 uur in de koelkast om ijskoud te worden.
Schenk de soep in 4 glazen (per 4 personen) en bestrooi voor het serveren met de blokjes komkommer en paprika. Besprenkel met de rest van de olie.
combinatietip: Lekker met tabasco voor wat extra pit.
bewaartip: Je kunt de gazpacho 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast. Ook lekker om mee te nemen naar een picknick.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g trostomaten
1 l kokend water
1 kleine rode ui
1 teen knoflook
2 rode paprika's
1 komkommer
15 g verse platte peterselie
4 el extra vierge olijfolie
2 el rodewijnazijn
Dit heb je nodig
blender