Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 x 1 cm en kook in water met zout in 10 min. gaar. Laat afkoelen.
Snijd de dille fijn. Snijd de augurken in plakjes. Meng de aardappelen met de dille en augurk. Voeg de rauwkost toe.
Roer de crème fraîche los met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.
Verdeel de zalm erover.
Scandinavische salade met zalm
Een lichte en snelle maaltijd, lekker met een hardgekookt ei.
- bereidingstipJe kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.
Scandinavische salade met zalm
Instructievideo - 01:41 min.
Scandinavische salade met zalm
Een lichte en snelle maaltijd, lekker met een hardgekookt ei.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_066912_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
405 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen, snijd in blokjes van 1 x 1 cm en kook in water met zout in 10 min. gaar. Laat afkoelen.
Snijd de dille fijn. Snijd de augurken in plakjes. Meng de aardappelen met de dille en augurk. Voeg de rauwkost toe.
Roer de crème fraîche los met de mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.
Verdeel de zalm erover.
bereidingstip:Je kunt deze salade 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat 30 min. voor serveren op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg vastkokende aardappelen
15 g verse dille
4 grote augurken
300 g Hollandse rauwkost
125 g crème fraîche
2 tl mierikswortel in pot
200 g gerookte zalmfilet