Halveer de perziken en verwijder de pit. Doe de perziken met schil in de blender. Maal tot een fijne puree.
Voeg 50 ml prosecco toe en maal nog 10 sec. Verdeel het mengsel over de 4 glazen en vul aan met prosecco.
Bellini cocktail
De Bellini: een mix van perzik en prosecco. Bruisend lekker dus! Het Italiaanse drankje komt oorspronkelijk uit Venetië.
- bereidingstipAlcoholvrij? Vervang bruiswater
- variatietipGeen verse perziken? Probeer dan eens deze bellini met perzik uit blik.
- achtergrondinfoDe Bellini komt uit Italië en hoort eigenlijk met witte perziken gemaakt te worden. Het verhaal gaat dat de maker, Giuseppe Cipriani (oprichter van Harry's Bar in Venetië), het drankje naar de schilder Giovanni Bellini heeft vernoemd omdat de kleur hem aan zijn schilderijen deed denken.
Steenfruit snijden
Instructievideo - 01:10 min.
Bellini cocktail
De Bellini: een mix van perzik en prosecco. Bruisend lekker dus! Het Italiaanse drankje komt oorspronkelijk uit Venetië.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_043721_220x162_JPG.jpg)
4 personen
85 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de perziken en verwijder de pit. Doe de perziken met schil in de blender. Maal tot een fijne puree.
Voeg 50 ml prosecco toe en maal nog 10 sec. Verdeel het mengsel over de 4 glazen en vul aan met prosecco.
bereidingstip:Alcoholvrij? Vervang bruiswater
variatietip:Geen verse perziken? Probeer dan eens deze bellini met perzik uit blik (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192745).
achtergrondinfo:De Bellini komt uit Italië en hoort eigenlijk met witte perziken gemaakt te worden. Het verhaal gaat dat de maker, Giuseppe Cipriani (oprichter van Harry's Bar in Venetië), het drankje naar de schilder Giovanni Bellini heeft vernoemd omdat de kleur hem aan zijn schilderijen deed denken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 verse perziken
375 ml prosecco
Dit heb je nodig
blender of staafmixer