Bellini cocktail

De Bellini: een mix van perzik en prosecco. Bruisend lekker dus! Het Italiaanse drankje komt oorspronkelijk uit Venetië.

85 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

2 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de perziken en verwijder de pit. Doe de perziken met schil in de blender. Maal tot een fijne puree.

  2. Voeg 50 ml prosecco toe en maal nog 10 sec. Verdeel het mengsel over de 4 glazen en vul aan met prosecco.

  • bereidingstipAlcoholvrij? Vervang bruiswater
  • variatietipGeen verse perziken? Probeer dan eens deze bellini met perzik uit blik.
  • achtergrondinfoDe Bellini komt uit Italië en hoort eigenlijk met witte perziken gemaakt te worden. Het verhaal gaat dat de maker, Giuseppe Cipriani (oprichter van Harry's Bar in Venetië), het drankje naar de schilder Giovanni Bellini heeft vernoemd omdat de kleur hem aan zijn schilderijen deed denken.
  • Steenfruit snijden

    Instructievideo - 01:10 min.

Bellini cocktail

De Bellini: een mix van perzik en prosecco. Bruisend lekker dus! Het Italiaanse drankje komt oorspronkelijk uit Venetië.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig