Halveer de perziken. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Houd 1 takje munt achter en doe de rest van de munt, alleen de blaadjes, met de perzik, het sap, de rasp en port in de blender en maal in 10 sec. tot een egale soep.
Verdeel de soep over 4 glazen, schep in elk glas 1 el crème fraîche en garneer met een blaadje munt.
- algemeenWilt u de soep meenemen? Schenk deze dan in een thermosfles. Voeg eventueel wat ijsblokjes toe. Serveer de soep in bekers en maak af met 1 el crème fraîche en garneer met de achtergehouden munt.
Steenfruit snijden
Instructievideo - 01:10 min.
Perziksoepje met munt
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008402_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
195 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de perziken. Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Houd 1 takje munt achter en doe de rest van de munt, alleen de blaadjes, met de perzik, het sap, de rasp en port in de blender en maal in 10 sec. tot een egale soep.
Verdeel de soep over 4 glazen, schep in elk glas 1 el crème fraîche en garneer met een blaadje munt.
algemeen:Wilt u de soep meenemen? Schenk deze dan in een thermosfles. Voeg eventueel wat ijsblokjes toe. Serveer de soep in bekers en maak af met 1 el crème fraîche en garneer met de achtergehouden munt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 perziken
2 limoenen
1 bakje verse munt
200 ml witte port
4 el crème fraîche
Dit heb je nodig
blender