Hamburger met gegrilde ananas

585 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 30 min. wachten

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Meng samen met het gehakt, ei, paneermeel, de ui, sambal en peper en zout in een kom. Vorm er hamburgers van. Leg op een bord en bewaar 30 min. afgedekt in de koelkast.

  2. Halveer de ananas in de breedte en snijd de schil eraf. Snijd in plakken van 1 cm. Verwijder de harde kern met een mes. Verhit de grillpan en gril de ananas in 3 min. goudbruin. Keer halverwege. Meng de halvanaise met het kerriepoeder, de gembersiroop en het water. Roer goed door en zet apart.

  3. Bereid de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de grillpan opnieuw en gril de hamburgers in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Snijd de broodjes open en verdeel de spinazie over de helften. Leg hier een hamburger en een plak ananas op. Verdeel de kerriesaus erover. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.

  • Ananas schillen en snijden

    Instructievideo - 01:04 min.

Hamburger met gegrilde ananas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig