Halveer de puntpaprika's en de groene paprika en verwijder de steeltjes en zaadlijsten. Snijd in repen. Halveer de tenen knoflook in de lengte.
Breng 400 ml water met de azijn aan de kook. Voeg een mespunt zout toe. Voeg de paprika en knoflook toe en kook 8 min. Laat uitlekken.
Doe de paprika en knoflook in een schaal en schenk de olie erover. Bestrooi met peper en zout en serveer. U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden, bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.
- algemeenSott'olio betekent 'onder de olie'. Het is een ouderwetse manier om bijvoorbeeld groente in te maken. Door groente eerst te garen en daarna te bewaren onder de olie blijft de groente lang goed. Wilt u de paprika's een paar dagen bewaren, schenk er dan wat meer olie over en zet afgedekt in de koelkast.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Paprika's in olie
bijgerecht
4 personen
160 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de puntpaprika's en de groene paprika en verwijder de steeltjes en zaadlijsten. Snijd in repen. Halveer de tenen knoflook in de lengte.
Breng 400 ml water met de azijn aan de kook. Voeg een mespunt zout toe. Voeg de paprika en knoflook toe en kook 8 min. Laat uitlekken.
Doe de paprika en knoflook in een schaal en schenk de olie erover. Bestrooi met peper en zout en serveer. U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden, bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.
algemeen:Sott'olio betekent 'onder de olie'. Het is een ouderwetse manier om bijvoorbeeld groente in te maken. Door groente eerst te garen en daarna te bewaren onder de olie blijft de groente lang goed. Wilt u de paprika's een paar dagen bewaren, schenk er dan wat meer olie over en zet afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 zak zoete puntpaprika
1 groene paprika
5 tenen knoflook
100 ml rodewijnazijn
4 el olijfolie extra vierge