Saltimbocca van varkenshaas

Varkenshaas gewikkeld in ham met salie: toprecept uit de Italiaanse keuken.

295 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het vlees in schuine plakken van 3 cm dik. Leg ze tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met de deegroller. Zorg ervoor dat het vlees niet stuk gaat. Verwijder het folie. Bestrooi het vlees met peper, zout en de salie.

  2. Halveer de plakken ham en leg op elke plak vlees 1 plak ham. Vouw het vlees dubbel en druk stevig aan. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het vlees 6 min. Keer halverwege.

  • combinatietipDe varkenshaas kan 2 uur van tevoren worden bereid. Bewaar het vlees bedekt met ham afgedekt in de koelkast. Bak de saltimbocca vlak voor serveren.
  • combinatietipCombineer de saltimbocca ook eens met 'pinzimonio': rauwe groenten (bleekselderij, wortel, radijs en witlofblaadjes) gedoopt in olijfolie.
  • Vis en vlees bakken

    Instructievideo - 00:58 min.

Saltimbocca van varkenshaas

Varkenshaas gewikkeld in ham met salie: toprecept uit de Italiaanse keuken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig