Verhit de olie in een steelpan. Fruit het kerriepoeder en de bloem 2 min. Voeg de kokosmelk, sambal, de bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in kleine blokjes (brunoise) en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met kipfilet of garnalen met rijst.
Kerriesaus met mango
Maak je een kipgerecht vanavond? Deze zoete saus smaakt er heerlijk bij!
- bewaartipU kunt de kerriesaus met mango 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Kerriesaus met mango
Maak je een kipgerecht vanavond? Deze zoete saus smaakt er heerlijk bij!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008517_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
200 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een steelpan. Fruit het kerriepoeder en de bloem 2 min. Voeg de kokosmelk, sambal, de bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in kleine blokjes (brunoise) en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met kipfilet of garnalen met rijst.
bewaartip:U kunt de kerriesaus met mango 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 el traditionele olijfolie
1 tl kerriepoeder
1 el tarwebloem
200 ml kokosmelk
1 tl sambal oelek
½ kippenbouillontablet
50 ml water
1 verse mango