Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook. Schep om en kook in 15 min. gaar.
Verwijder ondertussen het bot van de karbonades en snijd het vlees in reepjes. Meng het vlees met de sambal en breng op smaak met peper en zout. Snijd de knoflook fijn en de ui in ringen. Snijd de paprika in reepjes van ½ cm en de mango in stukjes.
Verhit de olie in een wok en bak het vlees met de knoflook op hoog vuur in 3 min. gaar. Neem uit de wok. Schep de ui in de wok en bak 3 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Doe het vlees en de mango erbij en roerbak nog 1 min. Verdeel over kommen en serveer met de kokosrijst.
- combinatietipLekker met verse koriander
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Kokosrijst met mango
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007595_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
835 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Breng de rijst met de kokosmelk en het water in een pan met deksel aan de kook. Schep om en kook in 15 min. gaar.
Verwijder ondertussen het bot van de karbonades en snijd het vlees in reepjes. Meng het vlees met de sambal en breng op smaak met peper en zout. Snijd de knoflook fijn en de ui in ringen. Snijd de paprika in reepjes van ½ cm en de mango in stukjes.
Verhit de olie in een wok en bak het vlees met de knoflook op hoog vuur in 3 min. gaar. Neem uit de wok. Schep de ui in de wok en bak 3 min. Voeg de paprika toe en bak 1 min. mee. Doe het vlees en de mango erbij en roerbak nog 1 min. Verdeel over kommen en serveer met de kokosrijst.
combinatietip:Lekker met verse koriander
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g pandanrijst
400 ml kokosmelk
150 ml kraanwater
360 g schouderkarbonades
1 tl sambal oelek
1 teen knoflook
2 uien
1 paprikamix
1 verse mango
3 el olie