Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 min. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig.
- combinatietipLekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.
- bewaartipJe kunt de Chinese zoetzure saus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Chinese zoetzure saus
bijgerecht
4 personen
105 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Schil de gember en snijd samen met de knoflook fijn. Verhit de olie in een steelpan en fruit de gember en knoflook 1 min. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena, suiker en ananasstukjes met siroop toe. Breng de saus aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer regelmatig.
combinatietip:Lekker met gebakken kip, garnalen, varkensvlees of een groenteomelet met rijst of noedels.
bewaartip:Je kunt de Chinese zoetzure saus 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
3 cm verse gember
1 teen knoflook
1 el zonnebloemolie
2 el ketchup
2 el azijn
2 el sojasaus
1 el maizena
1 el lichtbruine basterdsuiker
227 g ananasstukjes op siroop