Meloen halveren, pitten verwijderen en meloen schillen. Meloenhelften in blokjes snijden. In kom doen, sherry erover schenken en in koelkast minstens 1 uur laten intrekken. Gember fijnhakken.
In kommetje crème fraîche, gember, gembersiroop en citroenrasp door elkaar roeren. Meloen met sherry over vier coupes verdelen. Gembercrème erover verdelen. Licht bestrooien met kardemom.
Meloen met sherry en gembercrème
Meloen met sherry en gembercrème
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001314_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
215 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Meloen halveren, pitten verwijderen en meloen schillen. Meloenhelften in blokjes snijden. In kom doen, sherry erover schenken en in koelkast minstens 1 uur laten intrekken. Gember fijnhakken.
In kommetje crème fraîche, gember, gembersiroop en citroenrasp door elkaar roeren. Meloen met sherry over vier coupes verdelen. Gembercrème erover verdelen. Licht bestrooien met kardemom.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 galiameloen
100 ml Pedro Ximenez sherry
4 gemberbolletjes
1 eetlepel gembersiroop
1 bekertje creme fraiche
1 theelepel citroenrasp
0 gemalen kardemomfruit