Pompoen-kaasschotel

Stamppot met een zoet tintje. De blauwaderkaas zorgt voor pit.

475 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was en halveer ondertussen de pompoen, verwijder met een lepel de pitten en draden en snijd het pompoenvlees met schil in blokjes. Kook de pompoen de laatste 10 min. mee met de aardappelen.

  2. Giet de aardappelen en pompoen af en vang een kopje kookvocht op. Snijd de paprika in blokjes. Stamp de aardappelen, pompoen, zure room en het kookvocht met de pureestamper grof. Schep de paprika en peper en zout erdoor. Schep in de ovenschaal, verdeel de kaas erover en bak ca. 20 min. in de oven.

  • variatietipMaak deze schotel met oranje pompoen of met (biologische) groene pompoen.
  • variatietipIn plaats van blauwaderkaas kunt u ook roombrie gebruiken. Dit maakt de ovenschotel extra smeuïg.
  • Puree maken

    Instructievideo - 03:22 min.

Pompoen-kaasschotel

Stamppot met een zoet tintje. De blauwaderkaas zorgt voor pit.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig