Omelet met paddenstoelen

590 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 100 °C. Snijd de paddenstoelen en shiitake in kwarten en de salade-ui in schuine stukken van 1 cm breed. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelemnmix en snijd fijn. Verhit ⅕ van de boter in een hapjespan en bak de paddenstoelen, shiitake, salade-ui en fijngesneden kruiden 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.

  2. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de eieren en breng op smaak met peper en zout. Mix goed door met een garde. Verhit ⅕ van de boter in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg een ¼ van het ei toe en bak 5 sec. Duw met een houten spatel het gestolde ei naar het midden, totdat de buitenkant van de omelet gestold is, maar het ei nog zacht aanvoelt. Verdeel een ¼ van de paddenstoelen over de omelet en vouw dicht.

  3. Leg de omelet in de ovenschaal en houd warm in de oven. Bak zo nog 3 omeletten. Snijd het brood in plakken en serveer bij de omelet.

  • Omelet bakken

    Instructievideo - 04:14 min.

Omelet met paddenstoelen

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig