Verwarm de oven voor tot 100 °C. Halveer de citroen. Ontvet met 1 helft een kom en de gardes van een (staande) mixer.
Splits de eieren. Er mag geen enkel spoortje van de dooiers in het eiwit achterblijven. De dooiers worden niet gebruikt. Klop met de mixer het eiwit stijf totdat het in volume is verdubbeld en er slappe pieken ontstaan. Voeg de suiker lepel voor lepel toe. Voeg de maïzena toe. Blijf mixen totdat het eiwit glanst en pieken vormt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het eiwit in een spuitzak. Houd de spuitzak loodrecht boven de bakplaat en spuit een hoopje eiwit. Ze moeten ongeveer 5 cm hoog zijn en bijna 4 cm in doorsnede.
Bak de spookjes/koekjes ca. 2 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de spookjes ongeveer 1 uur in de oven afkoelen. Gebruik de stift om je spookjes ogen en andere details mee te geven.
Schuimspookjes
De leukste recepten zijn vaak het simpelst. De spookjes maak je gewoon van meringueschuim.
- bewaartipJe kunt de schuimspookjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Eiwit kloppen
Instructievideo - 00:44 min.
Schuimspookjes
Instructievideo - 02:25 min.
Schuimspookjes
De leukste recepten zijn vaak het simpelst. De spookjes maak je gewoon van meringueschuim.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_074852_220x162_JPG.jpg)
18 porties
65 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
2 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 100 °C. Halveer de citroen. Ontvet met 1 helft een kom en de gardes van een (staande) mixer.
Splits de eieren. Er mag geen enkel spoortje van de dooiers in het eiwit achterblijven. De dooiers worden niet gebruikt. Klop met de mixer het eiwit stijf totdat het in volume is verdubbeld en er slappe pieken ontstaan. Voeg de suiker lepel voor lepel toe. Voeg de maïzena toe. Blijf mixen totdat het eiwit glanst en pieken vormt.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het eiwit in een spuitzak. Houd de spuitzak loodrecht boven de bakplaat en spuit een hoopje eiwit. Ze moeten ongeveer 5 cm hoog zijn en bijna 4 cm in doorsnede.
Bak de spookjes/koekjes ca. 2 uur in het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de spookjes ongeveer 1 uur in de oven afkoelen. Gebruik de stift om je spookjes ogen en andere details mee te geven.
bewaartip:Je kunt de schuimspookjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 18 porties)
1 citroen
4 middelgrote eieren
225 g witte basterdsuiker
2 tl maizena
3 chocoladeschrijfstiften
Dit heb je nodig
mixer
bakpapier
spuitzak met gladde spuitmond