Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren, de eidooiers gebruik je niet. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Gebruik een halve citroen om een kom en de garden van een handmixer te ontvetten. Klop het eiwit met de handmixer in een kom met een snufje zout stijf. Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe en blijf kloppen tot je glanzende, witte pieken hebt. Voeg de maizena toe. Meng het citroenrasp erdoor.
Vul de spuitzak met het eiwit. Hou de spuitzak loodrecht boven een met bakpapier beklede bakplaat en spuit 10 hoopjes (per recept) van het eiwit. Trek de spuitzak snel weg, zodat de meringues een mooi puntje krijgen. Ze moeten ca. 6 cm hoog zijn en 5 cm in doorsnede. Bak de meringues ca. 2 uur in het midden van de oven droog en gaar. Zet de oven uit, maar laat de meringues er nog 1 uur in staan met de deur op een kiertje.
Meringuespoken
Halloween wordt pas écht griezelig lekker met deze spooky meringuespoken.
- bereidingstipGebruik decoratiestiften om oogjes en een mond te maken op de meringuespoken.
- kookstaptipHeb je geen spuitzak? Gebruik dan een hersluitbare plastic zak. Vul met het eiwit en knip een klein gaatje in de punt. Druk het eiwit voorzichtig uit de zak om de meringue spoken te maken.
- bereidingstipDe overgebleven eidooiers kun je gebruiken voor bijvoorbeeld lemoncurd.
- bewaartipDe meringues kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar in vershoudfolie op een droge, koele plek.
Meringuespoken
Halloween wordt pas écht griezelig lekker met deze spooky meringuespoken.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD156254_220x162_JPG.jpg)
10 porties
95 kcal
30 min. bereiden
1 uur wachten
2 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 100 °C. Splits de eieren, de eidooiers gebruik je niet. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Gebruik een halve citroen om een kom en de garden van een handmixer te ontvetten. Klop het eiwit met de handmixer in een kom met een snufje zout stijf. Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe en blijf kloppen tot je glanzende, witte pieken hebt. Voeg de maizena toe. Meng het citroenrasp erdoor.
Vul de spuitzak met het eiwit. Hou de spuitzak loodrecht boven een met bakpapier beklede bakplaat en spuit 10 hoopjes (per recept) van het eiwit. Trek de spuitzak snel weg, zodat de meringues een mooi puntje krijgen. Ze moeten ca. 6 cm hoog zijn en 5 cm in doorsnede. Bak de meringues ca. 2 uur in het midden van de oven droog en gaar. Zet de oven uit, maar laat de meringues er nog 1 uur in staan met de deur op een kiertje.
bereidingstip:Gebruik decoratiestiften om oogjes en een mond te maken op de meringuespoken.
kookstaptip:Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een hersluitbare plastic zak. Vul met het eiwit en knip een klein gaatje in de punt. Druk het eiwit voorzichtig uit de zak om de meringue spoken te maken.
bereidingstip:De overgebleven eidooiers kun je gebruiken voor bijvoorbeeld lemoncurd.
bewaartip:De meringues kun je 1 dag van tevoren maken. Bewaar in vershoudfolie op een droge, koele plek.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 10 porties)
4 middelgrote eieren
1 citroen
225 g witte basterdsuiker
2 tl maizena
Dit heb je nodig
bakpapier
spuitzak met gladde spuitmond