Frisse citruscheesecake

Een frisse citruscheesecake is de perfecte afsluiting voor een zomerdiner onder de parasol. Ruik je de citroenen al?

650 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 1 uur 10 min. oventijd / 4 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, en vet de rest in met boter. Verkruimel de koek in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koek. Verdeel mengsel over de bodem van de springvorm, druk aan met de bolle kant van een lepel en bak ca. 10 min. in de oven. Haal eruit en verlaag de oventemperatuur tot 150 ºC.

  2. Boen de citroen en limoen schoon. Rasp de gele schil van de citroenen, de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en sap voorzichtig met de mascarpone en basterdsuiker tot een egale massa. Splits de eieren, klop de eidooiers met een garde door de massa en schep om met de uitgelekte mandarijnpartjes.

  3. Verdeel de vulling over de bodem. Bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Laat in 1 uur op een rooster afkoelen tot kamertemperatuur. Zet minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast. Bestrijk vlak voor serveren met de lemon curd.

  • Eieren splitsen

    Instructievideo - 00:36 min.

Frisse citruscheesecake

Een frisse citruscheesecake is de perfecte afsluiting voor een zomerdiner onder de parasol. Ruik je de citroenen al?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig