Wortelsalade

Zin in een wortelsalade? Probeer deze maar eens! We maken 'm met geraspte wortel, een dressing van sinaasappel en appelciderazijn en dille. Extra smaakmaker: een beetje kerrie.

150 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de rode ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en kerriepoeder 3 min. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Voeg het sinaasappelrasp, 2-3 el -sap (per 4 personen) en de rozijnen toe aan de pan en bak nog 2 min. mee. Meng de azijn erdoor en zet het vuur uit.

  2. Schil en rasp ondertussen de winterpeen grof en snijd de dille grof. Meng de warme dressing en ¾ van de dille door de wortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de dille.

  • combinatietipLekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree. Let op: aardappelpuree is niet lactosevrij.
  • variatietipDeze salade is ook lekker met een ½ tl chilivlokken of cayennepeper. Bak het samen met de kerriepoeder mee met de ui.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wortelsalade

Zin in een wortelsalade? Probeer deze maar eens! We maken 'm met geraspte wortel, een dressing van sinaasappel en appelciderazijn en dille. Extra smaakmaker: een beetje kerrie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig