Snipper de rode ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en kerriepoeder 3 min. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Voeg het sinaasappelrasp, 2-3 el -sap (per 4 personen) en de rozijnen toe aan de pan en bak nog 2 min. mee. Meng de azijn erdoor en zet het vuur uit.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen grof en snijd de dille grof. Meng de warme dressing en ¾ van de dille door de wortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de dille.
Wortelsalade
Zin in een wortelsalade? Probeer deze maar eens! We maken 'm met geraspte wortel, een dressing van sinaasappel en appelciderazijn en dille. Extra smaakmaker: een beetje kerrie.
- combinatietipLekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree. Let op: aardappelpuree is niet lactosevrij.
- variatietipDeze salade is ook lekker met een ½ tl chilivlokken of cayennepeper. Bak het samen met de kerriepoeder mee met de ui.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Wortelsalade
Zin in een wortelsalade? Probeer deze maar eens! We maken 'm met geraspte wortel, een dressing van sinaasappel en appelciderazijn en dille. Extra smaakmaker: een beetje kerrie.
bijgerecht
4 personen
150 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de rode ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en kerriepoeder 3 min. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Voeg het sinaasappelrasp, 2-3 el -sap (per 4 personen) en de rozijnen toe aan de pan en bak nog 2 min. mee. Meng de azijn erdoor en zet het vuur uit.
Schil en rasp ondertussen de winterpeen grof en snijd de dille grof. Meng de warme dressing en ¾ van de dille door de wortel. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de dille.
combinatietip:Lekker met gebakken kipfilet en aardappelpuree. Let op: aardappelpuree is niet lactosevrij.
variatietip:Deze salade is ook lekker met een ½ tl chilivlokken of cayennepeper. Bak het samen met de kerriepoeder mee met de ui.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 rode uien
2 el extra vierge olijfolie
½ el kerriepoeder
½ sinaasappel
2 el blanke rozijnen
2½ el appelciderazijn
600 g winterpenen
7½ g verse dille