Zet de oven aan op 180 ºC en leg 4 boterhammen op een bakplaat. Laat ca. 20 min. in de oven drogen, terwijl deze op temperatuur komt. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verkruimel het brood en doe in een diep bord.
Snijd ondertussen de rivierkreeftjes zo fijn mogelijk en doe in een kom. Scheur de overige boterhammen in stukjes en voeg toe. Meng de mayonaise, het ei, de pepper sauce, cajunkruiden, bosui en peterselie erdoor. Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er balletjes van. Druk de balletjes een beetje plat en haal ze door het gerooster
Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 4 min. rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de viskoekjes.
Viskoekjes van rivierkreeftjes (crawfish cakes)
- algemeenWilt u sneller klaar zijn? Maal dan alle ingrediënten voor de viskoekjes in de keukenmachine.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Viskoekjes van rivierkreeftjes (crawfish cakes)
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_029444_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
445 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Zet de oven aan op 180 ºC en leg 4 boterhammen op een bakplaat. Laat ca. 20 min. in de oven drogen, terwijl deze op temperatuur komt. Haal uit de oven en laat afkoelen. Verkruimel het brood en doe in een diep bord.
Snijd ondertussen de rivierkreeftjes zo fijn mogelijk en doe in een kom. Scheur de overige boterhammen in stukjes en voeg toe. Meng de mayonaise, het ei, de pepper sauce, cajunkruiden, bosui en peterselie erdoor. Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er balletjes van. Druk de balletjes een beetje plat en haal ze door het gerooster
Verhit de olie in een koekenpan en bak de viskoekjes in 4 min. rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de citroen in partjes en serveer bij de viskoekjes.
algemeen:Wilt u sneller klaar zijn? Maal dan alle ingrediënten voor de viskoekjes in de keukenmachine.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 witte boterhammen
3 bakjes rivierkreeftjes
3 el mayonaise
1 ei
1 tl Louisiana gold red pepper sauce
1 tl cajunkruiden
2 bosuitjes
½ zakje peterselie
5 el zonnebloemolie
1 citroen