Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er 4 el blauwe bessen door.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Prak 4 bessen fijn met een vork, meng ze met 4 el warm water door de poedersuiker en roer tot een glad glazuur. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer de cupcakes direct met blauwe bessen, zilveren parels en vlokken.
Blueberry-cupcakes
Er is er een jarig? Laat hem of haar deze lekkernij trakteren!
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Blueberry-cupcakes
Er is er een jarig? Laat hem of haar deze lekkernij trakteren!
12 porties
250 kcal
15 min. bereiden
2 uur 5 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er 4 el blauwe bessen door.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Prak 4 bessen fijn met een vork, meng ze met 4 el warm water door de poedersuiker en roer tot een glad glazuur. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer de cupcakes direct met blauwe bessen, zilveren parels en vlokken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
125 g ongezouten roomboter
125 g kristalsuiker
8 g vanillesuiker
2 middelgrote eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
150 g verse blauwe bessen
4 el warm water
200 g poedersuiker
1 el zilveren parels
3 el witte chocoladevlokken
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
staafmixer
muffinvorm met 12 holtes