Blueberry-cupcakes

Er is er een jarig? Laat hem of haar deze lekkernij trakteren!

250 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur 5 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

  2. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er 4 el blauwe bessen door.

  3. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

  4. Snijd eventueel de topjes van de afgekoelde cupcakes, zo zijn ze mooi vlak en kun je ze straks gemakkelijk bestrijken. Prak 4 bessen fijn met een vork, meng ze met 4 el warm water door de poedersuiker en roer tot een glad glazuur. Bestrijk de cupcakes ermee. Garneer de cupcakes direct met blauwe bessen, zilveren parels en vlokken.

  • Cupcakes maken

    Instructievideo - 00:44 min.

Blueberry-cupcakes

Er is er een jarig? Laat hem of haar deze lekkernij trakteren!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig