Pink lady cupcakes

330 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 2 uur 25 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

  2. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe.

  3. Verdeel de helft van het beslag over de vormpjes. Schep in elk vormpje 1 tl jam en verdeel de rest van het beslag erover. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

  4. Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el bietensap tot een luchtige, roze massa. Doe het mengsel in de spuitzak. Houd verticaal boven de cupcake en maak toefjes. Bestrooi direct met de granaatappelpitjes en zilveren parels.

  • algemeenGarneer de pink lady cupcake met een vlinder van marsepein. Rol met een deegroller een stukje cupcake marsepein (pakje 300 g) uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek er met een uitsteekvormpje een vlinder uit en versier.
  • Cupcakes maken

    Instructievideo - 00:44 min.

Pink lady cupcakes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig