Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er het citroenrasp en 4 el pistachenoten door.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtige massa. Doe het mengsel in de spuitzak. Houd verticaal boven de cupcake en maak een rozet, draai van buiten naar binnen. Bestrooi direct met de rest van de pistachenoten.
Citroen-pistachecupcakes
- algemeenU kunt de citroen-pistachecupcake ook met behulp van een spuitzak garneren. Doe de citroen-creamcheese in een spuitzak en houd de spuitzak verticaal, recht boven de cupcake. Maak een rozet en draai van buiten naar binnen. Bestrooi met de gehakte pistachenoten.
- algemeenMaak ze extra mooi met gesuikerde citroenschil. Schil de gele schil van een citroen van boven naar beneden met een dunschiller. Snijd het vervolgens in dunne reepjes van 2 mm dik. Pers de vrucht uit en breng het sap met 40 g suiker aan de kook in een steelpan. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de reepjes citroenschil toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en wentel ze door fijne kristalsuiker. Laat min. 3 uur drogen op bakpapier. Garneer de cupcakes met de gesuikerde citroenschilletjes, deze schilletjes kunt u ook eten.
Cupcakes maken
Instructievideo - 00:44 min.
Citroen-pistachecupcakes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_029433_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
12 porties
365 kcal
15 min. bereiden
2 uur 25 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg pas het 2e ei toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer er het citroenrasp en 4 el pistachenoten door.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Klop de roomkaas met de rest van de boter, de poedersuiker en 2 el citroensap tot een luchtige massa. Doe het mengsel in de spuitzak. Houd verticaal boven de cupcake en maak een rozet, draai van buiten naar binnen. Bestrooi direct met de rest van de pistachenoten.
algemeen:U kunt de citroen-pistachecupcake ook met behulp van een spuitzak garneren. Doe de citroen-creamcheese in een spuitzak en houd de spuitzak verticaal, recht boven de cupcake. Maak een rozet en draai van buiten naar binnen. Bestrooi met de gehakte pistachenoten.
algemeen:Maak ze extra mooi met gesuikerde citroenschil. Schil de gele schil van een citroen van boven naar beneden met een dunschiller. Snijd het vervolgens in dunne reepjes van 2 mm dik. Pers de vrucht uit en breng het sap met 40 g suiker aan de kook in een steelpan. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de reepjes citroenschil toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Neem ze met een schuimspaan uit de pan en wentel ze door fijne kristalsuiker. Laat min. 3 uur drogen op bakpapier. Garneer de cupcakes met de gesuikerde citroenschilletjes, deze schilletjes kunt u ook eten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
1 citroen
250 g boter
125 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
3 el halfvolle melk
5 el pistachenoten
1 bakje roomkaas naturel
100 g poedersuiker
Dit heb je nodig
12 papieren cupcakevormpjes, muffinvorm met 12 holtes, mixer, spuitzak