Meerzaden-cupcakes

350 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 2 uur 25 min. wachten

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

  2. Klop de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het 2e ei pas toe als het 1e helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Spatel het bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Roer het sesamzaad, de pompoenpitten en cranberry’s door het beslag.

  3. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

  4. Klop de roomkaas met de rest van de boter en de poedersuiker tot een luchtige massa. Bestrijk de afgekoelde cupcakes ermee. Bestrooi direct met de kokos.

  • Cupcakes maken

    Instructievideo - 00:44 min.

Meerzaden-cupcakes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig