Doe de aardappelen met de boerenkool, 300 ml water en een mespunt zout in een pan. Leg de rookworst erop. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekblokjes uit. Voeg de ui en de paprika toe en bak 4 min. mee. Meng de honing erdoor en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Neem de rookworst uit de pan. Schenk de melk erbij en stamp met de pureestamper op laag vuur tot een smeuïge stamppot. Schep er de kruidenmix en de honingspekjes met de groenten door.
Schep de boerenkoolstamppot op 4 borden en serveer met de rookworst.
- algemeenVervang voor een pittig Oosters accent de honing door 4 fijngesneden bolletjes Chinese stemgember en 2 el siroop (potje 240 g).
Boerenkool met honingspekjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030789_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de aardappelen met de boerenkool, 300 ml water en een mespunt zout in een pan. Leg de rookworst erop. Kook de aardappelen in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekblokjes uit. Voeg de ui en de paprika toe en bak 4 min. mee. Meng de honing erdoor en verwarm nog 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.
Neem de rookworst uit de pan. Schenk de melk erbij en stamp met de pureestamper op laag vuur tot een smeuïge stamppot. Schep er de kruidenmix en de honingspekjes met de groenten door.
Schep de boerenkoolstamppot op 4 borden en serveer met de rookworst.
algemeen:Vervang voor een pittig Oosters accent de honing door 4 fijngesneden bolletjes Chinese stemgember en 2 el siroop (potje 240 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg kruimige aardappelen
1 zak boerenkool
1 magere rookworst
25 g boter
125 g gerookte magere spekblokjes
1 ui
1 rode paprika
2 el vloeibare honing
150 ml melk
1 zakje kruidenmix voor boerenkool
Dit heb je nodig
pureestamper