Bananenbrood

Binnen een handomdraai heb je dit overheerlijke bananenbrood gemaakt. Wie trakteer jij op een plakje?

320 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur 30 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in en bekleed met bakpapier.

  2. Meng de boter, basterd- en vanillesuiker in de keukenmachine in 20 sec. tot een bijna glad mengsel.

  3. Voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraîche toe. Pel en prak de 500 g bananen. Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder, kaneel, het meel en zout. Schep ook de achtergebleven vezels uit het meel erbij. Schep het botermengsel door het bloemmengsel.

  4. Schep de bananenpuree door het beslag. Verdeel over het cakeblik. Halveer de laatste banaan in de lengte. Leg de helften met de snijkant naar boven op het beslag en druk een beetje aan. Bak het bananenbrood in ca. 1 uur goudbruin en gaar. Controleer na 50 min. op gaarheid met de satéprikker. Komt deze er schoon uit, dan is het bananenbrood gaar. Laat 30 min. afkoelen, neem uit de vorm en laat in 1 uur verder afkoelen op een rooster.

  • Bananenbrood

    Instructievideo - 02:17 min.

Bananenbrood

Binnen een handomdraai heb je dit overheerlijke bananenbrood gemaakt. Wie trakteer jij op een plakje?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig