Eikopjes

340 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 15 min. wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Vet de cappuccinokopjes of ramequins in met de boter en bestrooi met de kaas, zodat de binnenkant bedekt is. Breek in elk kopje 2 eieren en 1 eidooier en bestrooi met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat. Bedek elk kopje met aluminiumfolie en zet ze in een ovenschaal of braadslee. Schenk daar voorzichtig kokend water in tot het water aan de buitenkant net zo hoog staat als het ei aan de binnenkant. Zet 12 tot 15 min. in de oven, of tot het eiwit gestold is, maar de dooiers nog vloeibaar zijn. Als de eieren goed zijn, haalt u de ovenschaal of braadslee uit de oven. Schep er wat water uit tot u de kopjes met een ovenhandschoen kunt oppakken. Serveer ieder eitje met wat gegrilde groene asperges, bimi of andere groenten om te dippen, of lekker geroosterd brood.

  • algemeenHet gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Eikopjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig