Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de azijn, woksaus en een 1/2 tl chilipeper in een kommetje. Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed.
Bestrooi de kip met de rest van de chilipeper, de maizena en zout. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de kip in ca. 6 min. goudbruin. Schep de kip eruit. Maak de wok schoon.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en minimaiskolfjes 4 min. Doe de kip en saus erbij en warm nog 2 min. door. Doe de mie in 4 kommen en schep het kipmengsel erop.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Kip met paprika en chilipeper
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008989_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de azijn, woksaus en een 1/2 tl chilipeper in een kommetje. Halveer de paprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een 1/2 cm breed.
Bestrooi de kip met de rest van de chilipeper, de maizena en zout. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de kip in ca. 6 min. goudbruin. Schep de kip eruit. Maak de wok schoon.
Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en minimaiskolfjes 4 min. Doe de kip en saus erbij en warm nog 2 min. door. Doe de mie in 4 kommen en schep het kipmengsel erop.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 pak Chinese eiermie
2 el rijstazijn
3 el woksaus hoisin
1 tl chilipeper
1 zak paprikamix
300 g kipfilet
1 el maizena
3 el zonnebloemolie
1 ui
1 blik mini maiskolfjes