Garnalen-mangosalade

Geïnspireerd door de Thaise keuken.

150 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de peultjes 2 min. in een bodem water. Spoel koud onder de kraan.

  2. Halveer de limoen. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sap, de olie en chilisaus tot een dressing. Pers de gember met een knoflookpers boven de dressing en meng erdoor.

  3. Snijd het kapje van de paprika en snijd rondom de zaadlijsten los. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika in ringen. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de mango tot aan de pit in dikke plakken. Snijd de plakken in blokjes.

  4. Doe de botersla in een schaal en verdeel de peultjes, paprika, mango en garnalen erover. Besprenkel met de dressing en serveer met de limoenpartjes. Lekker met wat blaadjes verse koriander.

  • bereidingstipU kunt de salade 2 uur van tevoren bereiden. Sprenkel de dressing er vlak voor serveren over.
  • Mango snijden

    Instructievideo - 01:02 min.

Garnalen-mangosalade

Geïnspireerd door de Thaise keuken.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig