Komkommer-mangosalade

Aziatische smaken met friszoete mango en pinda’s voor de bite. Wat extra mihoen erbij en je hebt een maaltijdsalade.

145 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de ui in dunne halve plakken. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het sap en de rasp met de ui en vissaus tot een dressing en houd apart.

  2. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Snijd de plakken in smalle reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de helften in 3 stukken en snijd deze in dunne reepjes. Meng de komkommer met de mango, limoendressing en peper en eventueel zout. Bestrooi met de pinda's.

  3. Houd je van pittig, schep dan nog een fijngesneden rode peper door de salade. Lekker met noedels en kiploempia's (diepvries).

  • combinatietipOok lekker als noedelsalade: bereid 1 pak miehoen (250 g) en meng door de salade.
  • Mango snijden

    Instructievideo - 01:02 min.

Komkommer-mangosalade

Aziatische smaken met friszoete mango en pinda’s voor de bite. Wat extra mihoen erbij en je hebt een maaltijdsalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig