Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 20 sec. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. Doe de paprika erbij en bak 3 min. mee. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee. Voeg de yoghurt, chilipeper en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pasta door de saus. Verdeel over de diepe borden en strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.
- serveertipLekker met een Toscaanse carré (schaal 2 stuks).
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Schelpjespasta met aubergine
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_056575_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
480 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan. Bak de knoflook 20 sec. Voeg de aubergine toe en bak 3 min. Doe de paprika erbij en bak 3 min. mee. Voeg de tomaat toe en bak 2 min. mee. Voeg de yoghurt, chilipeper en Italiaanse kruiden toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de pasta door de saus. Verdeel over de diepe borden en strooi de pijnboompitten en het basilicum erover.
serveertip:Lekker met een Toscaanse carré (schaal 2 stuks).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
80 g pijnboompitten
300 g schelpjespasta
20 g verse basilicum
2 tenen knoflook
300 g trostomaten
1 rode paprika
1 aubergine
3 el traditionele olijfolie
200 g Griekse yoghurt
2 tl gemalen chilipeper
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
Dit heb je nodig
hapjespan