Doe de saffraan in een kommetje en schep er een klein deel van de bouillon bij. Laat staan tot gebruik. Verhit de olie in een paella- of grote hapjespan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe aan de drumsticks. Bak 1 min. mee.
Doe vervolgens alle hete bouillon en de saffraan erbij. Roer door. Breng aan de kook, verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat op middelhoog vuur in 25 min. garen zonder te roeren. Controleer na 20 min. op gaarheid door de bovenste rijst te proeven.
Neem de pan van het vuur, leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Dek de pan af met aluminiumfolie of een deksel en laat 10 min. staan.
Geurige paella
Zet die grote pan met lekkers maar zó op tafel: kip, garnalen rijst en geurige kruiden.
- serveertipLekker met partjes citroen.
Paella maken
Instructievideo - 05:47 min.
Geurige paella
Zet die grote pan met lekkers maar zó op tafel: kip, garnalen rijst en geurige kruiden.
hoofdgerecht
4 personen
685 kcal
15 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Doe de saffraan in een kommetje en schep er een klein deel van de bouillon bij. Laat staan tot gebruik. Verhit de olie in een paella- of grote hapjespan en bak de drumsticks in 5 min. rondom goudbruin.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder, oregano, tomatenblokjes en paprikareepjes toe aan de drumsticks. Bak 1 min. mee.
Doe vervolgens alle hete bouillon en de saffraan erbij. Roer door. Breng aan de kook, verdeel de rijst gelijkmatig over de pan en laat op middelhoog vuur in 25 min. garen zonder te roeren. Controleer na 20 min. op gaarheid door de bovenste rijst te proeven.
Neem de pan van het vuur, leg de garnalen erop en bestrooi met de peterselie. Dek de pan af met aluminiumfolie of een deksel en laat 10 min. staan.
serveertip:Lekker met partjes citroen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
50 mg saffraan
6 el traditionele olijfolie
600 g kipdrumsticks
465 g geroosterde rode paprika's in pot
3 tenen knoflook
20 g verse platte peterselie
½ el paprikapoeder
½ el gedroogde oregano
400 g tomatenblokjes
1 l kippenbouillon van tablet
300 g risottorijst
500 g diepvries cocktailgarnalen