Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Asperges wassen en van onderkant ca. 2 cm afsnijden. Met keukenpapier droogdeppen en bestrijken met 2 eetlepels olijfolie. Asperges in grillpan in ca. 5 minuten beetgaar roosteren, regelmatig keren. Intussen in pan 225 ml water aan de kook brengen. Pan van vuur nemen. Couscous door water roeren en ca. 5 minuten laten wellen. Intussen in steelpan pastasaus zachtjes verwarmen. Garnalen erdoor roeren. In wok 1 eetlepel olijfolie verhitten en couscous al roerend ca. 2 minuten bakken. Op twee borden scheppen. Saus erover verdelen en asperges erop leggen.
Couscous met asperges en garnalen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001696_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
490 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Grillpan verwarmen tot gloeiend heet. Asperges wassen en van onderkant ca. 2 cm afsnijden. Met keukenpapier droogdeppen en bestrijken met 2 eetlepels olijfolie. Asperges in grillpan in ca. 5 minuten beetgaar roosteren, regelmatig keren. Intussen in pan 225 ml water aan de kook brengen. Pan van vuur nemen. Couscous door water roeren en ca. 5 minuten laten wellen. Intussen in steelpan pastasaus zachtjes verwarmen. Garnalen erdoor roeren. In wok 1 eetlepel olijfolie verhitten en couscous al roerend ca. 2 minuten bakken. Op twee borden scheppen. Saus erover verdelen en asperges erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
500 g groene asperges
3 eetlepels olijfolie
150 g couscous
1 pot pastasaus toniin
125 g cocktailgarnalen
Dit heb je nodig
wok
keukenpapier
grillpan