Bulgur met garnalen

Heerlijk, die nootachtige smaak van bulgur. Lekker met garnalen.

335 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de partjes in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie zo fijn mogelijk en de muntblaadjes grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

  2. Doe de bulgur in een vergiet, laat uitlekken en doe in een schaal. Kook de bevroren tuinerwten 3 min. Giet af en laat uitlekken.

  3. Meng de rode peper, het citroenrasp en -sap, de ras el hanout en olie door de bulgur. Schep de romaatjes, peterselie, tuinerwten en garnalen erdoor. Bestrooi met de munt. Serveer met de partjes citroen.

  • Bulgur met garnalen

    Instructievideo - 02:45 min.

  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

Bulgur met garnalen

Heerlijk, die nootachtige smaak van bulgur. Lekker met garnalen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig