Kikkererwtenpuree met tahin, gekookte bulgur en gebakken portobello

Magische Midden-Oosterse smaken komen samen in deze kikkererwtenpuree met tahin, bulgur en portobello.

585 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stronk in stukken van ca. 2 cm. Meng de ras el hanout en knoflookpoeder in een grote kom met de helft van de olie en meng de bloemkool erdoor. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 25 min. in het midden van de oven. Breng op smaak met peper. Verdeel na 10 min. de portobello’s tussen de bloemkool, besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper. Bak nog 15 min. mee.

  2. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd de peterselie fijn. Giet de bulgur af en meng ⅔ van de peterselie erdoor.

  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Doe de kikkererwten in een zeef, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Doe ze samen met de tahini, komijn, het citroensap en water in de kom van de keukenmachine. Pureer tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat extra water toe om het mengsel gladder te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Swirl de kikkererwtenpuree met de achterkant van een lepel over de borden. Verdeel de bulgur, geroosterde bloemkool en portobello’s erover en garneer met het citroenrasp en de rest van de peterselie.

Kikkererwtenpuree met tahin, gekookte bulgur en gebakken portobello

Magische Midden-Oosterse smaken komen samen in deze kikkererwtenpuree met tahin, bulgur en portobello.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig