Pasta boerenkool en tahin

Gezond en maar 5 ingrediënten: deze pasta met boerenkool en tahin kun je elke avond wel eten!

460 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 12 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verspreid de boerenkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅓ van de olijfolie, bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster de boerenkool in het midden van de oven 12 min. krokant. Schep halverwege om.

  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten.

  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tomaten ca. 7-8 min. op middelhoog vuur. Rasp na ca. 5 min ¾ van de knoflook erboven en bak mee. 


  4. Meng de tahin met het water, voeg eventueel meer toe totdat je een besprenkelbare saus hebt. Rasp de rest van de knoflook erboven en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de tomaten en geroosterde boerenkool erover. Besprenkel met de tahin

  • bewaartipBoerenkool over? Rooster extra boerenkool mee. Lekker door de lunchsalade de volgende dag.
  • Pasta boerenkool en tahin

    Instructievideo - 00:22 min.

Pasta boerenkool en tahin

Gezond en maar 5 ingrediënten: deze pasta met boerenkool en tahin kun je elke avond wel eten!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig