Snijd de ui in ringen en halveer de cherrytomaten.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10 min. bruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan, bestrooi de kipfilet met peper en bak in 2 min. aan beide kanten bruin aan. Schenk de basilico saus in de pan en stoof de kipfilet met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar.
Verdeel de sla, ui en tomaat over een schaal. Schenk de dressing erover. Verdeel de kipfilet met saus over de borden en schep de aardappelpartjes erbij. Serveer met de salade.
Gestoofde kipfilet in basilicumsaus
Supersnelle kipstoof met een Toscaans tintje.
- variatietipVoeg voor een extra hartige smaak 50 g zwarte olijven zonder pit toe aan de basilico saus.
Gestoofde kipfilet in basilicumsaus
Supersnelle kipstoof met een Toscaans tintje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_043983_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in ringen en halveer de cherrytomaten.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes in 10 min. bruin en gaar. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan, bestrooi de kipfilet met peper en bak in 2 min. aan beide kanten bruin aan. Schenk de basilico saus in de pan en stoof de kipfilet met de deksel op de pan op laag vuur in 8 min. gaar.
Verdeel de sla, ui en tomaat over een schaal. Schenk de dressing erover. Verdeel de kipfilet met saus over de borden en schep de aardappelpartjes erbij. Serveer met de salade.
variatietip:Voeg voor een extra hartige smaak 50 g zwarte olijven zonder pit toe aan de basilico saus.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g cherrytomaten
2 rode uien
800 g Toscaanse aardappelpartjes
2 el traditionele olijfolie
300 g kipfilet à la minute
400 g basilico saus
3 el sladressing knoflook