- 1
- 2
- 3
Dit recept voor asperges met ham, ei en botersaus is heerlijk bij een brunch of diner. Helemaal gemaakt met verse ingrediënten, dit gerecht blijft een klassieker!
Asperges schillen en koken
Snijd de onderste houtachtige 2 cm van 1,5 kg witte asperges en schil ze. Leg de schillen en de onderkanten in een ruime pan (geen aspergepan), leg er een gevouwen schone theedoek op ter grootte van de p...
00:28
Aantal personen
1.5 kg verse witte asperges | |
1 theelepel zout | |
4 middelgrote scharreleieren | |
500 gram krieltjes | |
12.5 gram verse bieslook | |
7.5 gram verse platte peterselie | |
100 gram ongezouten roomboter | |
300 gram flinterdunne gegrilde beenham |
schone theedoek
Snijd de onderste houtachtige 2 cm van de witte asperges en schil ze. Leg de schillen en de onderkanten in een ruime pan (geen aspergepan), leg er een gevouwen schone theedoek op ter grootte van de pan. Leg de asperges op de theedoek. Voeg water met het zout toe tot de asperges net onderstaan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de asperges 3 min. Zet het vuur uit. Laat 25 min. afgedekt staan. Neem ze met een schuimspaan uit de pan. Bewaar het kookvocht.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Kook de krieltjes 15 min. in water met eventueel zout. Halveer voor het koken grote exemplaren Snijd de bieslook en de platte peterselie fijn. Smelt de boter met 6 el kookvocht (per 4 personen) op laag vuur. Voeg de bieslook en peterselie toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de asperges over de borden en leg er de gegrilde beenham in roosjes op.