- 1
- 2
- 3
Aantal personen
250 gram kastanjechampignons | |
2 rode paprika's | |
2 middelgrote uien | |
3 tenen knoflook | |
5 takjes verse tijm | |
60 gram ongezouten roomboter | |
1 laurierblad | |
1.5 eetlepel milde paprikapoeder | |
1 theelepel gemalen cayennepeper | |
100 ml wodka | |
200 ml runderfond | |
100 ml water | |
125 ml verse slagroom |
Snijd de champignons in plakjes. Snijd de paprika’s in dunne repen. Snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
Smelt de boter in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Bak de champignons met de paprika, ui, knoflook, tijm en laurier 10 min. Voeg na 8 min. de paprikapoeder en cayennepeper toe.
Schenk de wodka erbij (zorg dat de afzuigkap uit staat, als de saus flambeert door de wodka kan dat gevaarlijk zijn). Blus af met de runderfond en het water en breng aan de kook.
Voeg de slagroom toe, breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 20 min. op middelhoog vuur inkoken.