- 1
- 2
- 3
Portsaus, een echte klassieker. Wist je dat je twee varianten portsaus hebt? Je raad het al: witte en rode portsaus. Rode portsaus is favoriet met een stukje biefstuk, maar ook bij veel wildgerechten zoals hert en fazant. Witte portsaus is goed te combineren met vis, zoals kabeljauw. Eetsmakelijk!
1
250 g
De Zaanse Hoeve Roomboter ongezouten
1
2 stuks
AH Knoflook
4
0,75 l
Sobreiro Port ruby
2
400 ml
AH Wild fond
1
15 g
AH Tijm
Aantal personen
83.33 gram koude boter | |
1.33 tenen knoflook | |
2.67 cm verse gember | |
2 takjes tijm | |
133.33 ml rode port | |
0.67 pot wildfond |
staafmixer
Smelt 25 g boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm op laag vuur 2 min. Voeg de port en fond toe en breng alles aan de kook. Laat het vocht op middelhoog vuur tot 1/4 inkoken. Zeef de saus boven een steelpan en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus afkoelen en bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Breng de saus in de steelpan aan de kook. Voeg de rest van de boter toe. Neem de pan van het vuur en mix alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus. Lekker bij hazenrugfilet.