- 1
- 2
- 3
Je kunt rodewijnsaus van tevoren maken en luchtdicht verpakt in de koelkast bewaren. Daarin blijft hij 2 dagen goed. Invriezen kan ook: in de vriezer is de saus 1 maand houdbaar. Je hebt bij invriezen wel de kans dat de saus schift. Als dit gebeurt, roer er dan een paar eetlepels water doorheen om de saus weer te binden tijdens het opwarmen. Laat de saus altijd eerst afkoelen tot kamertemperatuur voordat je hem opbergt, of je hem nou in de koelkast of vriezer bewaart. Opwarmen doe je het beste in een steelpannetje op laag vuur, totdat de saus helemaal verwarmd is.
Deze warme rodewijnsaus past bij een feestelijke gerecht. Maar hij kan ook altijd op een biefstukje of ribeye. Zo gemaakt met groente, wijn, boter en bloem!
Groente in wijn
Kneus 2 tenen knoflook met het lemmet van een mes. Snijd 100 g wortel en 100 g prei in grove stukken. Doe de knoflook, wortel, prei, 250 ml wijn, 150 ml gevogeltefond, 5 g tijm, 2 takjes rozemarijn en 1 laurierblaadje i...
00:41
Aantal personen
2 tenen knoflook | |
100 gram wortelen | |
100 gram preien | |
250 ml rode wijn | |
150 ml gevogeltefond | |
5 gram verse tijm | |
2 takjes rozemarijn | |
1 gedroogde laurierblaadjes | |
30 gram ongezouten roomboter | |
1 eetlepel tarwebloem |
Kneus de knoflook met het lemmet van een mes. Snijd de wortel en prei in grove stukken. Doe de knoflook, wortel, prei, wijn, fond, tijm, rozemarijn en het laurierblad in een hapjespan en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur in ca. 10 min. tot de helft inkoken. Meng ondertussen met een vork de boter en bloem.
Giet het wijnmengsel door een zeef in een steelpan en voeg het botermengsel toe. Laat de saus op middelhoog vuur in ca. 3 min. indikken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.